тел. 0887 411 400

Количка  

Няма продукти

0 лв Доставка
0 лв Общо

Количка Поръчай

Над 65-години - страст и бизнес визия

SMEG е основана от Vittorio Bertazzoni от Guastalla , град близо до Reggio Emilia, в северната част на Италия  и днес е един от водещите производители на домакински уреди в страната. Предприемаческа история на семейство Bertazzoni започва още през 17-ти век. Започват като ковачи , но скоро се преквалифицират в производството на печки.

 

През втората половина на 50-те години , Smeg стартира една от първите газови печки с функция за автоматично включване, предпазен клапан за фурна и възможност за избор на програми за готвене и таймер . През 1963 г., пускат модели пералня и миялна машина и през 1970 г. произвеждат първата в света: 60 см-ова съдомиялна машина, с 14 отделения. В средата на 1970-те оповестяват пристигането на първите вградени котлони и печки и създаването на партньорства с международно признати архитекти и дизайнери. През 1990-те , Smeg добавя още повече продукти на различните си продуктови линии , включително мивки, абсорбатори и цветни ретро  хладилници в стила на 50те, които скоро стават емблематични по цялото земно кълбо .

След като консолидира позицията си в сектора на домакински уреди , Smeg се разраства и в други области, създава на нови професионални дивизии , които произвеждат продукти за ресторанти и инструменти за здраве и медицински приложения .

Днес , Smeg се управлява от трето поколение  Bertazzoni предприемачи , но тя все още пази спомена от начинанията си живи в италианската си име: Smalterie Metallurgiche Emiliane Guastalla , или " Guastalla Емилия Емайлирани произведения".


LiveZilla Live Help