тел. 0887 411 400

Количка  

Няма продукти

0 лв Доставка
0 лв Общо

Количка Поръчай

Smeg имат необятни познания и дълбока страст към архитектурата и изкуството и знаят, че когато двете се комбинират с вкус винаги се създават прекрасни и вечни продукти.

 

В следствие на това знание и страст, компанията изгражда близки работни взаимоотношения с някои от световните най-известните и престижни архитекти; архитекти като Ренцо Пиано (Renzo Piano), Марио Белини (Mario Bellini) и Гуидо Канали (Guido Canali) и един от най-успешните Австралийски дизайнери Марк Нюсън (Marc Newson).

Всеки от тях има създадена серия от уреди Smeg, носеща неговото име, като в същото време заедно тези експерти допринасят за основната философия на Smeg - Технология със стил - създаване на битови уреди, които изразяват уникален стил чрез перфектно съчетаване на дизайн, изпълнение и внимание към най-дребния детайл.

 

 


Гуидо Канали е създател на серията Smeg Classic идентифицираща се с копчето Canali. Серията е всеобщо призната като елегантна и неподвластна на времето, а Канали заслужено получава званието бащата на модерния и класически дизайн. В продължение на много години Канали е работил по възстановяването на някои необикновенни исторически сгради, включително Националната галерия в Парма, Санта Мария дела Скала в Сиена и Музея на Катедралата намиращ се на централния площад в Милано. От гледна точка на повторната употреба на сгради, той е довел до превръщането на бившата тютюнева фабрика в Милано в културен комплекс, жилищни имоти и търговски сгради. Също толкова значима по отношение на тълкуването на живота и работното място са многобройните жилищни комплекси с Падана (Северна Италия) и офиси, като щаб квартирата на Smeg, централния офис и производствените цехове на Прада.

 

Централният офис на Smeg е един от най-иновативните и интересни офиси в света, специално проектиран с основен акцент - трудещите се в него. Сградата е значим пример за архитектурата "Произведено в Италия" - структура, която напълно изразява връзката между икономиката и личността. Служителите в централата са в пълна симбиоза със заобикалящата ги природа, като в проекта е заложено освен самопочистващо изкуствено езеро заобикалящо почти цялата сграда, създаващо усещане за остров, но и всяко едно работно място е слънчево осветено и има пряка видимост и възможност за директно излизане на открито в градина с красиво аранжирани цветя и дървета.

 

От 29-ти август до 25-ти Ноември през 2012година новото седалище на Smeg участва на 13-тата Международна Изложба на Архитектурното биенале във Венеция, една от най-престижните културни институции в света.

 

Smeg наскоро интервюира Канали в новата си централа намираща се до едно градче Гуастала в красивия регион Емилия-Романя, Северна Италия. Гледайте видеото и вижте какво е вдъхновило архитектът Канали за екстравагантната архитектура и чуйте какво ще ви разкаже за продуктите, които е създал за Smeg през дългогодишното му сътрудничество с компанията.


LiveZilla Live Help